Hendrikus Sylvester Boom
"Schele Henk"
Henk Boom werd geboren op 26 juli 1953 te Rotterdam. Hij groeide op als een straatjongen die in kleine criminaliteit terechtkwam. Hij werd de lijfwacht van Ton van D. en deed klusjes voor Klaas Bruinsma en werkte later voor Jan Femer. Ook zou Boom een lijfwacht van Stanley Hillis zijn geweest. Justitie zou hem hebben gerekend tot de gewelddadige tak van de groep rond Jan Femer. Volgens sommige bronnen zou hij betrokken zijn geweest bij zeker 8 moorden, waaronder mogelijk die op Danny Leclere
Op 19 juni 1994 reisde hij samen met andere leden van de Delta-groep naar Detroit. Ze werden geweigerd en moesten terugkeren naar Nederland. Het reisje was georganiseerd door Jan Femer en was bedoeld als cadeau voor Donald G. die ging trouwen. In de USA vond op dat moment het WK voetbal plaats. In juli van dat jaar reisde het gezelschap alsnog samen af. Dit keer naar Benidorm. Boom schoot in 1995 Richard Abdala dood in een café te Rotterdam. Hij werd hiervoor in 1996 in hoger beroep tot tien jaar cel veroordeeld. In april 2002 kwam hij weer op vrije voeten. In juli van dat jaar werd hij weer op gepakt voor stalking, bedreiging en mishandeling van zijn toenmalige vriendin. Begin februari 2003 kwam Boom weer vrij uit het huis van bewaring in Capelle aan de IJssel. Hij werd op zondag 16 maart 2003 om 11:30 uur op 49-jarige leeftijd in de Van der Pekstraat te Amsterdam-Noord door een man op een motor geliquideerd. De advocaat van Boom verklaarde na de moord dat Boom al voor zijn leven had gevreesd. Tijdens een gesprek tussen de advocaat en Boom zou Boom het hebben gehad over de liquidatie van George Plieger, die hij erg goed had gekend. Boom zou toen gezegd hebben dat hij bang was om ook te worden vermoord. Boom zou er erg mee hebben gezeten waar hij na zijn vrijlating naar toe moest gaan. "Ze schieten elkaar maar neer, waar moet ik in godsnaam heen? Straks kom ik er ook een tegen. Dan is het een kwestie van wie het eerste dat ding trekt, de ander is dan de sigaar".
Volgens CIE-informatie had Boom geklaagd dat hij te weinig geld kreeg en zou hij Stanley Hillis hebben bedreigd. Hillis zou hem daarna hebben laten vermoorden. Een andere theorie is dat hij werd vermoord omdat hij teveel wist en daarmee een risico vormde.