De "Tattoo-killers"

"Tattoo-killers" is de benaming in de media voor een groep mannen met een grote Chinese tatoeage op de rug. De Chinese tekens betekenen volgens een deskundige 'wees daadkrachtig'. Onno Kuut, die op 25 maart 2009 dood werd aangetroffen in de duinen bij Hoek van Holland, had zo'n tatoeage. Volgens justitie zouden Cor P., Brian P. en Jeroen S. deel uitmaken van de groep. Zij worden volgens justitie in verband gebracht met een mislukte liquidatie in Amsterdam. Er zou veel bewijs zijn tegen het drietal.
De Tattookillers werden ook in verband gebracht met de moord op August Ajoeba in 2008.
Volgens justitie had Onno Kuut een afspraak met Boneka Belserang en Yassin Chakor op de dag dat zij werden vermoord bij een pannekoekenhuis in Leiderdorp. 
Op 20 november 2009 werd bekend dat de aanklaagster in het onderzoek naar de groep ernstig bedreigd zou worden. Een groep mannen zou bij haar woning beelden hebben gemaakt van haar kinderen. De aanklaagster werd zwaar beveiligd door gewapende mannen en voor haar woning werd een mobiele politiepost neergezet.
Op 27 oktober 2010 werd bekend dat de recherche een vierde man had opgepakt in de zaak rond de tattookillers. Of het ging om de voortvluchtige Evert S. werd niet bekendgemaakt. De verdachte zou zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op drugshandelaar Marlon D. in Amsterdam op 10 augustus 2009. Op 29 oktober werd de man voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Op 19 november stond in De Telegraaf dat de vierde verdachte een 32-jarige Rotterdammer was. Volgens justitie zou hij de auto's hebben geleverd die door de groep werden gebruikt. Zo zou hij ook de vluchtauto hebben geleverd die werd gebruikt na de aanslag op D. De Rotterdammer zou in contact zijn gekomen met de groep toen hij in dezelfde gevangenis zat als Cor P. Hij zou geen tatoeag op zijn rug hebben.
Op 16 december verscheen een artikel in Het Parool over een cruciale getuige waarover justitie zou beschikken. Het zou gaan om L. de K. uit Schiedam, die belastende verklaringen zou hebben afgelegd over Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S.. Zelf werd De K. ook twee keer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Marlon D. en de moorden op Belserang en Chakor.
De rechtszaak tegen de Tattookillers werd op 31 oktober 2011 uitgesteld. Een belangrijke getuige in de zaak zou pas in februari 2012 via een videoverbinding kunnen worden verhoord en daarna wordt de zaak pas inhoudelijk behandeld. De advocaten van Cor en Brian P. en Jeroen S. vroegen de rechtbank om hun cliŽnten vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling. Volgens hen zou een eventuele straf de voorlopige hechtenis al dreigen te overstijgen. De aanklager noemde dat onzin omdat op poging tot moord maximaal twintig jaar stond en er inclusief enkele andere aanklachten maximaal 27 jaar celstraf tegen de verdachten kunnen worden geŽist.
Op 18 juli 2012 werden straffen van 12 jaar cel opgelegd aan Cor en Brian P. en Jeroen S.. Evert S. werd bij verstek tot 12,5 jaar cel veroordeeld. Hij kreeg een hogere straf opgelegd omdat bij de andere drie de lange duur van het voorarrest was meegewogen. Volgens de rechtbank was bewezen dat de vier een nauw samenwerkende groep hadden gevormd, die de aanslag op D. grondig hadden voorbereid. Dat de mannen een groep vormden, bleek volgens de rechtbank onder meer uit de grote tatoeage die zij op hun lichaam hadden.
Op 16 oktober 2012 werd bekend dat de drie veroordeelden in hun cellen waren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Onno Kuut. Volgens getuige L. de K. zouden de mannen zich verdacht hebben gedragen na de verdwijning van Kuut. Uit de plaatsbepaling van een huurauto die de verdachten gebruikt zouden hebben , bleek dat die na Kuuts verdwijning enige tijd bij water in Schiedam had gestaan. In dat water werden door duikers vervolgens een wapen, zeil, touw en een mes gevonden. Mogelijk werden die voorwerpen gebruikt bij de moord op Kuut en bij het begraven van zijn lichaam in de duinen bij Hoek van Holland.
Evert S. werd op 8 november 2012 gearresteerd in Brussel, BelgiŽ.
Op 14 juni 2013 schreef De Telegraaf dat Cor P. in de gevangenis van Roermond een dag eerder een moordaanslag zou hebben willen plegen op Jeremy B. Als gevolg daarvan zou P. met een helikopter zijn overgeplaatst naar de EBI in Vught. Jeremy B. werd in 2012 in hoger beroep tot 8 jaar celstraf veroordeeld voor het doodschieten van Nejib El-Bellaj in de Don Sartostraat in Tilburg op 1 januari 2011. Volgens De Telegraaf waren de achtergronden van het moordplan onduidelijk en was Cor P. mogelijk ingehuurd om B. te vermoorden.
Op 15 september 2014 eiste het OM in het hoger beroep voor de liquidatiepoging op Marlon D. hogere straffen tegen Cor P., Brian P., Jeroen S. en Evert S. Er werd tweemaal 15 jaar en tweemaal 13 jaar celstraf geŽist. .